Passa al contingut principal

Millorar l'anglès des de petits. Una bona idea.

Una de les assignatures pendents dels catalans és millorar el nivell de l'anglès en general . No perquè no es dediquen prou hores al col·legi i/o l'institut , sinó per com s'ensenya i com s'aprèn l'anglès . Aquest sens dubte és un treball de tots i tots tenim una mica de culpa; governs , professors , institucions, pares , mares , alumnes ... Però , afortunadament , les coses van canviant a poc a poc .
Et donem alguns consells sobre l'ensenyament de l'anglès a les escoles. En realitat es podrien aplicar a altres idiomes , però l'anglès és el que més s'estudia en la majoria dels centres d'ensenyament primari i secundari , a més de la nostra llengua materna . Creiem que es poden fer les coses d'una altra manera si tractem d'ajustar als mètodes d'aprenentatge naturals dels éssers humans i la forma en què sempre s'han estudiat els idiomes .
Claus per aprendre anglès des del col·legi
El primer i més important que s'ha de tenir clar és que l'anglès no és una assignatura més . Afortunadament en els plans d'ensenyament es dedica un espai d'hores ampli al llarg de la setmana; és trist que això no doni bons resultats . Sempre ens crida després l'atenció com joves d'Holanda o de Suècia tenen un nivell tan alt d'anglès sense que sigui la seva llengua materna . Si volem arribar a aquest nivell , hem d'intentar " normalitzar " l'anglès en la vida quotidiana, que no sigui un tret de " nois esnobs " que volen distingir-se.
Algunes idees que es poden anar bé per ajudar els nens a aprendre anglès .
1 . Intentar d’utilitzar  molt les pel·lícules  i la música en anglès . És important que els nens s'acostumin des de molt petits l'oïda per aprendre aquesta llengua . Malauradament , molts professors han donat sempre la classe en espanyol o català amb l'excusa que així es pot entendre millor o perquè no és la seva especialitat . En qualsevol cas , sempre cal donar-li una importància capital a les cançons en anglès i la seva pronunciació .

2 . Fer activitats infantils en anglès. També és adequat que els nens i nenes petits s'acostumin a escoltar l'anglès fora de l'aula . Sí, perquè després s'associa l'anglès amb "assignatura", col·legi" , " examen" i coses que molts nens odien . I no ha de ser així . És bo que els pares col·laborin , bé inscrivint-los a algunes classes si veuen que no ho porten bé , o els portant-los  a campus o casals  per practicar l'idioma amb altres nens de la seva edat .

3 . Fer grups de conversa . Si l'escola té certa autonomia per organitzar-se, una gran idea és muntar un grup de conversa en anglès com a activitat complementària . No cal que es converteixi en una escola bilingüe . Molts pares no poden fer-se càrrec dels seus fills i els apunten a activitats complementàries per a després del menjador . Per què no portar auxiliars de conversa nadius i realitzar jocs 100% en anglès ?


4 . Els viatges de fi de curs , per què no a Anglaterra ? Molts nens  els pares dels quals no tenen massa mitjans econòmics , no surten a l'estranger fins pràcticament la universitat . Si viuen en pobles o zones on no hi ha molts estrangers , tot l'anglès que escoltin serà per la tele ( si mai es posa el DUAL ) , o per Internet ( si els deixen connectar ) i, sí , al col·legi . Una idea és proposar una estada lingüística a Anglaterra amb la seva classe , potser per fi de curs o vacances .
5 . Usar les aules d'informàtica com a laboratori d'idiomes. Els ordinadors no només haurien de servir per a una classe d'informàtica. També per utilitzar les noves tecnologies com a instrument per escoltar i practicar anglès a l'hora de classe , o en una activitat complementària.

En definitiva,  dins del programa d'estudis , sempre es poden trobar idees i crear activitats d'anglès divertides que animin els estudiants a aprendre anglès des que són petits . I sobretot , lligant l'idioma a activitats entretingudes per motivar-los i quan hagin d'estudiar la gramàtica posin més interès .

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Easter & Saint George's day

Bon dia!  Esperem que hagueu gaudit molt de les vacances de Pasqua! Avui us portem la segona part de les fotografies de les activitats que els nostres alumnes han realitzat sobre  Easter , a més de les imatges de Sant Jordi del nostre grup d'Early Learners. Esperem que us agradin! :) Fins al proper post!! Seguiu-nos a les nostres xarxes socials per estar assabentats de totes les nostres novetats!

Summer is around the corner

Bona tarda!  Ja estem a la recta final del curs, així doncs us compartim fotografies dels darrers treballs dels nostres grups... Continueu baixant!! Els alumnes de  Playschool  van celebrar l'aniversari de la Júlia, a més de fer uns summer necklaces  que els hi van quedar molt bonics! El grup de Juniors va estar acabant el seu lapbook i després van jugar al Dixit en anglès! Els Kids van estar treballant en una manualitat de la que ben aviat podrem veure el resultat! Esperem que us hagin agradat! :) Fins al proper post!! Seguiu-nos a les nostres xarxes socials per estar assabentats de totes les nostres novetats!

English Corner

Bona tarda!  Avui us portem un post informatiu on us explicarem en profunditat una de les activitats de més éxit de First Class, l' English Corner .  Què és l' English Corner ? És una activitat que consisteix en practicar la conversa en llengua anglesa mitjançant les trobades en grup que organitzem. No és necessari cap material i els temaris no estan establerts, ja que depenen dels interessos dels integrants. A més, el/la participant no ha d’estar lligat necessàriament a cap curs de l’acadèmia ni a cap altra activitat. Com funciona? El mínim de participants és de 3 i el màxim de 10. Es determinarà el nivell del grup segons el nombre i les característiques dels participants. Cada dilluns i divendres s’ha de confirmar l’assistència, per tal de formar el grup de conversa. El nombre de participants és limitat i s'unirà a la sessió segons l'ordre de confirmació (amb la finalitat de garantir que els grups siguin reduïts). Es poden fer tantes sessions com